Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
PR ЗОНА
29 ное
2016
   

CASH IS TRASH: Мобилно банкиране – еволюция или революция?

443 прочитания

Нуждата от използване на цифрови технологии напредва с все по-бързо темпо. Статистиката сочи, че към днешна дата броят на мобилните телефони надвишава броя на хората. Налице са четки за зъби, свързани с интернет, алгоритми за превенция на престъпления, криптирани валути, камери за наблюдение с разпознаване на лица. Стремглавият напредък в технологиите ни подсказва и за предстоящ сблъсък с изобретения като преводи в реално време от и на различни езици, неасистирани операции, извършвани от робот, игрови конзоли, базирани на мозъка. Бъдещето ще отвори възможности и за алгоритми за предвиждане на войни, безжични комуникации без използване на батерии, роботи за наблюдение с размери на насекоми, оптични и квантови компютри, устройства за комуникации, разположени в човешкото тяло, и записването дори на цял един живот.

Това е поглед към бъдещето. Данните за момента сочат, че промените в технологиите и нарастващата зависимост към използването на мобилни телефони неминуемо оказват своето влияние и върху финансовия сектор. Банките основно насочват вниманието си върху разработването на приложения за мобилно банкиране.  Сигурността и удобствата, предлагани от смартфони и пръстови отпечатъци, изместват на заден план традиционните банкови услуги. Акцентирайки върху безконтактните плащания, инвестициите във финансовия сектор продължават в посока усъвършенстване на NFC технологията, Google Wallet, PayPal, PayPass услугата на MasterCard и амбициозното приложение Apple Pay – NFC свързаност в iPhone смартфоните на Apple, фокусираща се единствено върху мобилните безконтактни разплащания.

Ако преди 2010г. мобилното банкиране е било екстра, която само някои банки са предлагали, то сега това е задължително изискване за всяка една от тях. Сирма Бизнес Консултинг, като една от водещите компании за финансов софтуер на българския пазар, фокусира своите усилия в сферата на мобилните разплащания.

Нашата системата за мобилно банкиране е най-добрият начин да се осигури лесен за употреба, сигурен и удобен начин за извършване на плащания през смартфони и таблети за всички клиенти, независимо дали те са физически клиенти, малки фирми или големи корпорации.

Нашата история: Иновациите в мобилното банкиране

С над 20 години опит и натрупани знания, над 50 консултанта и технически експерти, Сирма Бизнес Консултинг осигурява софтуерни решения от най-висок клас. С пазарния опит, натрупан през годините, създадохме иновативна система за мобилно банкиране с най-модерните онлайн технологии за извършване на разплащания през смартфони и таблети.

Мобилното банкиране: По пътя към успеха

Системата за мобилно банкиране на СирмаБК е изградена върху стабилна и най-вече гъвкава cross-platform framework /многоплатформена рамка/, което дава възможност за работа на приложението независимо от операционната система или мобилна мрежа. Междуплатформеният подход позволява минимизиране на вашите разходи и усилия за развитието на мобилни приложения. Основно предимство на системата е и унифицирания изглед на приложението независимо от мобилното устройство, с което се банкира.

Постижения: Сигурност, надеждност и качество

СирмаБК залага и се ангажира с най-високо ниво на качество и ефективност на софтуерните решения. Осигуряваме повишено ниво на сигурност извън обичайната "име и парола", добавяйки потребителска автентикация на няколко нива, криптография от край до край, а самата парола се съхранява и проверява на сървъра на системата, а не на мобилното устройство.

С всичко казано до тук, стигаме до извода, че мобилните разплащания променят динамично потребителския опит в областта на банкирането. През последните няколко години интересът към мобилните банкови услуги е интензивен и се засилва. Смартфоните завладяват, новите приложения стават все повече, а чрез своето мобилно банкиране Сирма Бизнес Консултинг не само улеснява финансовия сектор, но и отговаря на нарастващите „мобилни“ възможности.

ICON ICON ICON ICON
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 | Реклама | За нас
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов