Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CFO Статии

Курсът на Bitcoin надхвърли $1000

05 януари 2017, 682 прочитания

На 2 януари курсът на биткойн на борсата за първи път от 2013 г. досега надхвърли $1000. На практика Bitcoin се търгуваше за $1028. 

bitcoin

В своята история максималният курс на виртуалната валута е постигнат на 29 ноември 2013 г., когато е бил $1242.  След това курсът на криптовалутата рязко падна.  
От началото на 2016 г. досега курсът на Bitcoin е нараснал повече от два пъти – преди година той бе $433. 
Валутата Bitcoin има граница на емисията – 21 милиона електронни монети. Няма орган, който да я регулира или да отговаря за нея. QIWI, WebMoney и други платежни системи представляват електронна версия на реални пари – своеобразен паричен дълг. Виртуалната валута не представлява паричен дълг. Тя представлява самостоятелен еквивалент на стойност. Това означава, че с цифровите пари могат да се купуват услуги и стоки, а също така те могат да бъдат обменяни срещу други пари и ценни книжа.   

Стойността на виртуалната валута се определя в борсите, където Bitcoin се обменя за различни валути (долар, евро, рубли, а доскоро и юани). Самостоятелната стойност на електронните монети зависи единствено от търсенето и предлагането им в този наскоро създаден пазар. За разлика от парите, които пуска в обръщения една държава, Bitcoin се крепи на доверието на участниците в тази платежна система. 
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 | Реклама | За нас
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов