Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CFO Статии

Регулациите – пречка за развитието на финансовите технологии

16 декември 2016, 959 прочитания

 

Регулирането от страна на властите към момента е най-голямото препятствие за развитието на високите технологии във финансовия сектор. Такова е преобладаващото мнение на основателите и инвеститорите на FinTech компании, които са участвали в анкета на Silicon Valley Bank, съобщава изданието PaySpaceMagazine. 

FinTech

FinTech индустрията сега е в подем, но регулаторите в различни страни по света се стремят да ограничат стремителния ръст, създавайки изкуствени рамки за услуги от типа на р2р кредитирането и Bitcoin. 

 
На проучването на Silicon Valley Bank са отговорили 101 участници. 43% от тях очакват, че бюрокрацията ще бъде основен проблем за развитието на техните услуги. 25% посочват като проблем нежеланието на крупните корпорации да внедряват съвременни технологии. 18% очакват затруднения във връзка с необходимостта от промяна на навиците на потребителите, а 15% считат, че ограничения достъп до финансиране е основна заплаха за ръста на техните компании. 

 
36% от анкетираните посочват САЩ като най-перспективен пазар за развитие на финансовите технологии. 22% казват, че тази роля ще изпълнява Азия и само 14% - Европа, независимо от усилията на правителството на Великобритания да превърне Лондон в столица на FinTech. 

 
На въпроса, коя технология ще промени сферата на финансите, 24% отговарят Blockchain, а 20% посочват алтернативното кредитиране. Само 13% считат, че иновациите в сферата на управлението на активите и автоматизацията на консултирането могат да повлияят съществено на развитието на индустрията.  
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 | Реклама | За нас
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов