Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CFO Статии

Облаци, IoT, управлявани услуги, или как се трансформират технологиите

6-ото издание на националната конференция, посветена на облачните технологии, аутсорсинга и Интернет на нещата, ще събере анализатори, потребители и доставчици на технологични решения на 17 ноември в Конферентен център Капитал Форт

от Виктория Лазова, 10 ноември 2016, 1130 прочитания

Облачният компютинг е една от най-горещите технологии днес. Този бизнес модел не само че променя начина на предоставяне на ИТ услугите, които извървяха дълъг път от чисто техническия аутсорсинг до клаудсорсинга, но представлява и важна предпоставка за развитието на технологии и бизнес модели като анализи на база големи данни, Интернет на нещата, сигурност, мобилност и редица други.

облак

Все повече Big Data системите се предоставят "като услуга" върху облачна инфраструктура. Данните от огромен брой крайни устройства и сензори се събират и обработват, благодарение на облачния компютинг и аналитичните методи, основани на Big Data, което прави възможно прилагането на нови, иновативни модели на бизнес поведение и управление.

Според експерти връзката между облачните системи, свързаните устройства и управлението на големите данни е съществена и ако всички те са комбинирани по правилния начин, резултатът е впечатляващ.

Какво е развитието на ИТ услугите, какви са моделите за тяхното прилагане, какво е настоящето и бъдещето на облака, IoT и големите данни и как бизнесът може да монетизира съвеременните технологии? Широка платформа за дискусия и представяне на добри практики по тези актуални теми ще предостави 6-ото издание на станалата вече традиция за ИТ бранша у нас национална годишна конференция за облачни технологии, организирана от ICT Media.

Форумът ще се проведе на 17 ноември 2016 г. в Конферентен център Капитал Форд, София. Програмата включва представяне на иновативни практически приложения и технологични решения: http://events.idg.bg/bg/2016/cloud/183/agenda, а възможност да се регистрирате е налична на http://events.idg.bg/bg/2016/cloud/183/registration
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 | Реклама | За нас
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов