Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CFO Статии

UniCredit Bulbank ще отпуска кредити при облекчени условия по програмата JEREMY

Програмата е насочена към компании от промишленото производство, както и занимаващи се с иновации и телекомуникации

15 август 2011, 2775 прочитания

Кредити в размер до 1 млн. евро при облекчени условия ще могат да усвояват българските фирми от УниКредит Булбанк. Това стана възможно, след като банката подписа гаранционно споразумение по линия на инициативата JEREMIE (Обединени европейски ресурси за подкрепа на малки и средни предприятия), се казва в съобщение на сайта на финансовата институция.

Финансовият инструментът се ръководи в България в рамките на ОП „Конкурентоспособност” от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ). Програмата ще даде достъп до финансиране от общо близо 400 млн. евро в подкрепа на български фирми.

Кредитите по програма JEREMIE са предназначени за инвестиционни и оборотни нужди, като те са с падеж между 12 и 72 месеца. Освен това компаниите ще бъдат освободени от гаранционна такса, тъй като гаранциите ще се покриват от JEREMIE.

„Гаранционният продукт ще осигури адекватен баланс при разпределението на риска между финансовите институции, като по този начин се постигат по-добри условия при кредитирането на малките и средните предприятия“, коментира Иван Пеев, директор „Търговска стратегия“ в УниКредит Булбанк. Според него по този начин допълнително ще се стимулират инвестициите и растежа в страната, което пък ще повиши конкурентоспособността на фирмите.

Кредити при облекчени условия ще се отпускат с приоритет на компании от промишленото производство, както и занимаващи се с иновации и телекомуникации. От предвидените средства по програмата обаче няма да могат да се възползват фирми от следните сектори - селско стопанство, аквакултури, дейности, свързани с износа, недвижими имоти и въгледобивния сектор.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 | Реклама | За нас
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов