Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CFO Статии

Как технологиите промениха финансовите институции?

Доклад на Deloitte и Световния икономически форум (WEF) очертава основни тенденции на пазара на финтех услуги.

21 септември 2017, 598 прочитания

остави коментар

Технологиите за предоставяне на финансови услуги, горе-долу съвпадат по възраст със самата индустрия. След икономическата криза от 2008-ма, нова порода „разрушители“, изместиха традиционните доставчици с по-добри услуги за електронна търговия.

Когато се разплащате електронно чрез PayPal, Apple Pay, Google Wallet или с помощта на кредитната си карта, вие, в качеството на потребител, търговецът и банката използвате финтех.

Когато клиент на инвестиционен посредник купува акции и банките изпълняват транзакцията, това също е финтех. 

Когато търсите в интернет изгоден ипотечен кредит, за да си купите къщата на мечтите, или за да рефинансирате настоящото си вземане, пак използвате финтех. 

Какво е „финтех“?

В широк смисъл, финтех (от финансови технологии) е всичко, което предполага използване на технологии в сферата на финансовите услуги, или което помага на компаниите да управляват парите си. Тук спадат различни софтуерни приложения, процеси и бизнес модели. 

Първоначално акцентът падаше върху платформите за обработка, използвани от центровете за данни, но през последните години транзакциите се насочиха през интернет, използвайки облачните услуги. 

„Най-голямото перо в разходите на банките e за технологии и така те изглеждат като ИТ компании“, коментира Ерик Пишини, старши експерт по финансови технологии в Deloitte Consulting. 

Само за няколко години, компаниите осигуряващи технологии за сектора, определиха посоката, формата и скоростта, с която се извършват промените във всяка ниша на финансовия сектор, считат още от консултантската компания. 

„Клиентите очакват безпроблемно цифрово включване, бързо одобрение за кредит и електронни плащания – всички тези иновации се случиха благодарение на финтех компаниите. И макар че не не доминират индустрията все още, те успяват както по единично, така и участвайки в жизнено важни връзки на веригата на стойността на финансовите услуги“, четем в последния доклад на Deloitte и Световния икономически форум (WEF). 

Разрушители ли са финтех компаниите? 

Според Deloitte и WEF, разрушителните сили, които промениха посоката на развитие на финансово-технологичната индустрия, включват, следните тенденции, макар да не се ограничават само до тях: 

Широкото използване на електронната търговия, стеснява периметъра на търговските обекти, а това води до все по-масовото използване на решения за плащане през интернет.

Компаниите, които разполагат с информация за потребителите и техните предпочитания засилват пазарното си присъствие, за сметка на банките и доставчиците на други финансови услуги. На свой ред, кредиторите намаляват броя на офисите си за обслужване на клиенти и търсят финтех и големи технологични компании, за да разработят решения за ангажиране на клиентите през интернет.

Новите платформи за търговия, събират и анализират данни, за да конструират представа за пазара и тенденциите. Застрахователните продукти, стават по-гъвкави и се приспособяват към различните търсения на клиентите, които изискват покриване на специфично географско местоположение, приложение или срокове. А това кара застрахователите също да събират и да анализират данните на клиентите си.

Изкуственият интелект навлиза в обработката на данните и новите финансовите услуги и заменя човешкия труд. 

Подобренията по системите за парични преводи и мидълуера, обаче остават скъпи. Това кара традиционните финансови институции да се оглеждат за партньорства с пазарни финтех лидери, за да избегнат смяна на инфраструктурата. 

Новите регулации

След финансовата криза от 2007-2009-та, регулаторите отвъд Океана засилиха контрола върху големите доставчици на финансови услуги, а това позволи на по-малките и гъвкави фирми да спечелят. 

Например, промяната в регулациите за търговията на Уолстрийт, известни като Дод-Франк и Закона за защита на потребителите, подписани от предишния американски президент Барак Обама през 2010-та, създадоха много нови надзорни агенции и на практика представляват най-голямата промяна в нормативната рамка на индустрията след Голямата депресия от 30-те години на миналия век. 

( бел. Ред. Подобна роля у нас изиграха стрес тестовете на банковите активи от лятото на 2016-та, когато, за да подобрят качеството на кредитните си портфейли, банките завишиха изискванията към фирмите. По това време много малки и средни дружества се обърнаха към компаниите за бързи кредити, за да финансират текущи разходи.) 

Освен това, системните интегратори на банков софтуер, компаниите за пазарни анализи и други доставчици на услуги за сектора, отбелязаха значителен ръст на споделените си услуги. 

След като бяха похарчени милиарди долари и хиляди часове, за да се отговори на новите регулации, играчите на финансовия пазар, насочиха внимания към разработване на нови услуги и продукти. В някои случаи самите банки се заеха с разработка на новите технологии, но повечето предпочетоха да ползват изнесени услуги за електронните плащания и привличането на онлайн клиенти. 

Например, аутсорснатите платформи за онлайн обслужване на ипотечни кредити, станаха широко популярни. До голяма степен, причината беше в усложнените регулации, касаещи обслужването на ипотечните кредити, а това би оскъпило разработката на вътрешна система.

Засиленият интерес към системите за обслужване на клиенти, направи технологиите по-стабилни, а цените за внедряване дори спаднаха, което доведе до ръст пазара. 

Ръстът на електронната търговия създаде благоприятна екосистема за новите доставчици на технологии за финансовия сектор, за търговците на дребно и други индустрии.

Въпреки консервативността си, банките охотно въвеждат технологии, които увеличават приходите или повишават ефективността на работата. Една от широко интегрираните нови технологии бяха peer-to-peer (P2P) плащанията. През последните 10 години, отборът на финтех компаниите нарасна от десетина играчи до над 10 хиляди, коментира Пишини. А това, на свой ред, накара Deloitte и други консултантски компании да пуснат нов услуга, известна като „управление на връзките в екосистемата“(ecosystem relationship management, ERM). 

Пишини обяснява още, че начинът, по който се поддържат контактите с 10 000 доставчици е напълно различен от този, по който с 10. Това е предизвикателство за големите организации. За тях, основният въпрос е не толкова „коя технология“, а „коя иновация“ да възложа на изпълнение и как да го направя, при положение че системата от доставчици на ИТ решения е далеч по-фрагментирана, отколкото по-рано.  

Банките като разработчици на технологии 

на свой ред, банките също станаха доставчици на технологии, в хода на пазарната конкуренция с компании като PayPal и Square и дори започнаха да си сътрудничат в пуснакето на споделени платформи и услуги. 

В началото на годината Early Warning Services, компания собственост на Bank of America, BB&T, Capital One, JPMorgan Chase и Wells Fargo, обявиха нова система за разплащания Zelle. Очаква се платформата, която позволява на 86 млн. американски потребители да се разплащат чрез мобилно приложение, вместо с чекове или в брой, да бъде подкрепена от над 30 банки до края на годината. 

В крайна сметка, оказва се, че финтех компаниите, които се опитаха да навлязат в пазара на банките, са изложени на подобна конкуренция от кредиторите. Въпрос на време е да видим дали това ще постави началото на нова тенденция. КОМЕНТАРИ

 
  
12:33, 21 септември 2017 # 1
NO AVATAR
This possibly will save the cash and could as well pay for our [url=http://www.rolex-replica-uk.co.uk/]rolex replica sale[/url] item inside the financial plan. Suppliers of these products have rushed off the industry in recent times and every person is geared up to [url=http://www.hublotreplicauk.co.uk/]hublot replica[/url] for the reason that it is appropriate for them. So as a result no one is making this option is on their own and likewise they must not suffer that [url=http://www.loweryweb.co.uk/CSOT/csotold.htm]tag heuer replica[/url] they are receiving are not significance the comparable superiority of possessing a latest real timepiece. If only just it was possible every person would get these but dejectedly [url=http://www.nanwatches.org/]rolex replica sale[/url] costs are incredibly high and [url=http://www.watchesshopsuk.co.uk/]replica watches[/url] of people can pay money for these magnificent watches. Designer watches reflect character of a person. They not only act as time showing devices, but also work as components exposing design and status. High-class watches are very famous high end components. Their wonderful overall look and performance can entice any person. These [url=http://www.usarmygermany.com/postinfo.asp]rolex replica sale[/url] are highly valuable and are available in various models. By following these tips, you can select a perfect item rapidly.
 
  
12:33, 21 септември 2017 # 2
NO AVATAR
reeyou[url=http://www.itFFFF.com/]redooieyou[/url]
 
  
03:03, 29 септември 2017 # 3
NO AVATAR
chanyuan2017.09.29

ugg boots


coach outlet


chrome hearts outlet


jordan shoes


cleveland cavaliers jersey


oakley sunglasses


ugg boots


canada goose outlet


kate spade handbags


mulberry bags


canada goose jackets


canada goose uk


burberry outlet


canada goose jackets


coach outlet


ray ban sunglasses


coach outlet


swarovski crystal


hermes outlet


mulberry handbags


cheap jordans


cheap nfl jerseys


canada goose outle


canada goose outlet


coach outlet online


nike air max


coach outlet online


longchamp handbags


coach factory outlet


reebok trainers


canada goose outlet


michael kors outlet online


michael kors outlet online


michael kors outlet


cartier outlet


christian louboutin outlet


canada goose jackets


nike huarache


kate spade handbags


oakley sunglasses wholesale


coach handbags


tory burch outlet


cheap nhl jerseys


ugg boots


nike roshe run


prada sunglasses


polo ralph lauren


ugg boots


christian louboutin outlet


tory burch outlet


ed hardy clothing


air max 90


canada goose coats


burberry outlet


oakley sunglasses


ray ban sunglasses


polo outlet


canada goose outlet


basketball shoes


ferragamo outlet


true religion jeans


asics shoes


ralph lauren sale


ugg outlet


canada goose outlet


cheap jordans


longchamp outlet


coach factory outlet


mcm outlet


michael kors handbags


ralph lauren polo shirts


uggs on sale


oakley sunglasses


pandora charms sale clearance


lacoste polo shirts


canada goose jackets


coach outlet


michael kors outlet


air jordan 4


coach factory outlet


nike huarache


chrome hearts


canada goose jackets


coach outlet online


canada goose jackets


nike roshe


canada goose jackets


coach outlet


christian louboutin outlet


ugg boots


ugg outlet


ugg cyber monday


ralph lauren polo


coach outlet online


air max 90


canada goose coats


burberry outlet


nike outlet store


oakley sunglasses


kate spade outlet


air max 90


pandora jewelry


cheap snapbacks


canada goose outle


canada goose coats


tory burch outlet


christian louboutin shoes


valentino outlet


coach outlet online


michael kors outlet


nike roshe one


canada goose jackets


coach outlet


polo outlet


mlb jerseys wholesale


ugg outlet


cheap uggs


canada goose coats


ugg outlet


true religion jeans


ugg outlet


chicago blackhawks jerseys


cheap snapbacks


cheap uggs


canada goose parka


pandora charms


cheap jerseys


michael kors outlet online


michael kors


michael kors outlet online


fitflops sale clearance


oakley sunglasses


ecco shoes


ray ban sunglasses


ugg boots


michael kors outlet


bottega veneta outlet


michael kors handbags


air max uk


coach outlet


michael kors handbags


moncler jackets


ray bans


coach outlet


canada goose outlet


oakley sunglasses


fitflops sale clearance


coach outlet


canada goose outlet


burberry outlet


kobe bryant shoes


ferragamo outlet


links of london


michael kors bags


canada goose outle


true religion jeans


michael kors outlet


adidas wings


ugg outlet


canada goose jackets


true religion outlet


ralph lauren polo


canada goose outlet


longchamp handbags


canada goose uk


michael kors outlet


nike shoes


ray ban sunglasses


mont blanc pens


true religion outlet


true religion uk


michael kors outlet


michael kors handbags


canada goose uk


swarovski outlet


nike store


adidas uk


michael kors handbags


canada goose outlet


ugg outlet


pandora jewelry


canada goose jackets


canada goose outlet


michael kors outlet clearance


christian louboutin uk


ralph lauren uk


canada goose outle


hermes outlet


canada goose jackets


michael kors outlet online


true religion outlet


ralph lauren polo


yeezy boost 350


ray-ban sunglasses


ferragamo outlet


nfl jerseys wholesale


polo ralph lauren


michael kors outlet online


polo ralph lauren


ugg outlet


cheap uggs


ugg outlet


michael kors outlet


ugg outlet


louboutin shoes


canada goose outlet


birkenstock sandals


kobe shoes


ray ban sunglasses


ray ban sunglasses


canada goose outle


ugg boots


canada goose outlet


vans shoes


ralph lauren outlet


coach outlet canada


true religion jeans


coach outlet online


canada goose outlet


uggs outlet


ugg outlet


michael kors outlet


mulberry outlet store


ugg outlet


ferragamo shoes


coach outlet


ugg outlet


swarovski crystal


coach outlet online


coach outlet online


ugg boots


ugg boots


coach factory outlet


michael kors


nike free 5


swarovski outlet


christian louboutin outlet


fitflops


soccer jerseys


ralph lauren uk


fitflops shoes


prada handbags


coach outlet


birkenstock outlet


oakley sunglasses


michael kors outlet


michael kors outlet clearance


coach outlet


supra shoes


nike outlet


christian louboutin online


cheap nfl jerseys


coach outlet online


mac cosmetics


coach outlet


ugg outlet


cheap ray bans


ray bans


michael kors outlet


lebron james shoes


longchamp outlet


michael kors outlet


kate spade outlet


true religion jeans


polo shirts


nike air force 1


oakley sunglasses


nike air max 2015


soccer shoes


ray ban sunglasses


ugg boots


puma outlet


fitflops


marc jacobs outlet


tory burch outlet


coach factory outlet


nike factory outlet


mulberry bags


kate spade outlet


longchamp pliage


polo outlet


montblanc pens


michael kors outlet


nba jerseys


futbol baratas


lakers jerseys


michael kors outlet online


cheap ugg boots


adidas outlet store


coach outlet


ray ban sunglasses


ray ban sunglasses


coach outlet online


fitflops sale


ugg outlet


michael kors outlet


oakley sunglasses


cheap nfl jerseys


air max 1


mulberry handbags


michael kors outlet


air max trainers


polo outlet


canada goose jackets


lebron james shoes


fitflops shoes


canada goose jackets


canada goose jackets


lacoste soldes


canada goose cyber monday


oakley sunglasses


michael kors outlet


canada goose uk


coach outlet online


ugg boots


jordan shoes


polo outlet


mulberry outlet


canada goose outle


true religion jeans


ralph lauren polo


christian louboutin shoes


coach outlet online


canada goose


polo ralph lauren


coach factory outlet


cheap mlb jerseys


christian louboutin outlet


canada goose outlet


michael kors factory outlet


canada goose coats


coach factory outlet


canada goose jackets


canada goose jackets


canada goose outlet


longchamp solde


canada goose outlet


oakley sunglasses


cheap jordans


adidas nmd


coach outlet


oakley sunglasses


cheap jordans


oakley sunglasses


tory burch outlet


michael kors


kevin durant shoes


ugg outlet


ralph lauren outlet


longchamp solde


ferragamo shoes


nfl jersey wholesale


cazal sunglasses


cheap uggs


oakley sunglasses


ugg boots


canada goose coats


salomon shoes


canada goose jackets


mulberry handbags


longchamp handbags


michael kors handbags


ugg outlet


oakley sunglasses


ugg black friday


adidas trainers


michael kors handbags


longchamp pas cher


canada goose outlet


ugg boots


hermes belt


true religion outlet


coach outlet online


true religion jeans


nike trainers


michael kors factory outlet


kate spade outlet


air max uk


ray ban sunglasses


ugg boots


swarovski crystal


ugg outlet


ralph lauren polo


ugg outlet


longchamp outlet


tods outlet


michael kors outlet


michael kors outlet clearance


nike trainers


coach outlet


canada goose outlet


longchamp bags


mbt shoes


kobe 9


new balance shoes


ugg outlet


oakley sunglasses wholesale


michael kors black friday


polo ralph lauren


ugg outlet


canada goose jackets


pandora jewelry


ugg outlet


ray ban sunglasses


canada goose outlet


nhl jerseys


coach outlet online


canada goose outlet


kate spade outlet


ysl outlet


giuseppe zanotti outlet


coach outlet store online


coach handbags


oakley sunglasses


polo ralph lauren


michael kors cyber monday


michael kors wallets


jordan shoes


fitflops outlet


ugg boots


michael kors outlet online


swarovski crystal


nba jerseys


coach outlet


true religion jeans


nike foamposite


ugg outlet


ugg outlet


ferragamo shoes


michael kors outlet


coach factory outlet


polo ralph lauren


tory burch outlet


michael kors handbags


ray ban sunglasses


michael kors outlet


football shirts


coach outlet online


michael kors


oakley sunglasses


coach factory outlet


michael kors outlet


nike store uk


prada outlet


christian louboutin outlet


canada goose outlet


uggs outlet


mulberry sale


air max 90


canada goose coats


ugg outlet


michael kors outlet


tory burch outlet


hermes birkin


mulberry handbags


christian louboutin shoes


ferragamo shoes


prada shoes


michael kors


coach outlet


michael kors outlet


canada goose outlet


canada goose outlet


soccer jerseys


canada goose jackets


yeezy boost


ugg boots


michael kors outlet


reebok outlet store


fitflops sale clearance


canada goose black friday


converse shoes


nike blazer pas cher


longchamp bags


true religion jeans


coach handbags


ray ban sunglasses


fred perry polo shirts


canada goose outlet


canada goose outlet


coach factory outlet


canada goose outlet


pandora charms


nike shoes


cheap uggs


coach outlet


cheap uggs


canada goose uk


tory burch shoes


michael kors outlet


kate spade outlet


canada goose outlet


ugg outlet


uggs outlet


true religion jeans


oakley sunglasses


ugg boots


canada goose jackets


coach outlet


herve leger outlet


nike shoes


michael kors outlet


adidas nmd


michael kors outlet


polo ralph lauren


ray ban sunglasses


true religion jeans


michael kors outlet


oakley sunglasses


thomas sabo


ray ban sunglasses


ralph lauren pas cher


canada goose outle


 
  
12:27, 12 октомври 2017 # 4
NO AVATAR

oakley sunglasses


burberry


ray-Ban sunglasses


moncler outlet


moncler sale


Nike Air Jordan Enfants


prada outlet woodbury


louis vuitton bags


timberland shoes


Nike Air Jordan enfants


Nike Air Max 2017


Obat Kuat Sex


Jared Jewelry - Official


Nike Air Max 2017


handbags online sale


hermes outlet


black friday shopping


coach handbags sale


pandora sale


backlink


burberry outlet


Nike Boots


salomon sneakers


birkenstock sandals


coach usa online


coach tennis shoes


michael kors


kate spade


Salomon Speedcross Shoes


kate spade


pandora charms uk


kanye west shoes


Lunette Oakley


payless near me


michael kors outlet sale


Nike Dunk SB Low


Kaufen Nike Air Max 1


chrome store


ray ban polarized sunglasses


louis vuitton us


ray ban wayfarer


Nike Free Run


gel kayano


trazodone100mg


louis vuitton outlet


kate spade outlet


coach watches


Louis Vuitton Outlet


Nike Air Force 1 Homme


michael kors outlet


Nike Air Max Chase


louis vuitton


hermes outlet


moncler jacket


michele watch


michael kors australia


Air Jordan Femme


kate spade outlet


China wholesale


Wave Prophecy 2 Shoes


kate spade outlet


chrome store canada


ugg uk


Nike Free 3.0


coach outlet online


ray ban sale


Cartier Watches


rayban sunglasses


yeezy boots 350


Nike Free


school bags online sale


mens sunglasses


payless shoes


Chaussures pour Femme


coach factory outlet online


tiffany co


michael kors


birkenstock


louis vuitton outlet online


michael kors outlet


Abercrombie Fitch


kate spade


Air Max 90 Femme


kate spade collection


pandora australia


Engagement Rings - Official


Longchamp outlet


michael kors


louboutin shoes


ray ban wayfarer sunglasses


michael kors uk online


the beat


coachs outlet


pandora charms outlet


louis vuitton outlet


Michael Kors Handbags Outlet Sale


ray ban frames


ray ban uk


kate spade outlet


The Retail Compliance Association


jllgg10.12
 
  
05:50, 30 октомври 2017 # 6
NO AVATAR
Terdiri dari sejumlah besar unsur pemadu (Cr, W atau Si) tetapi karbonnya rendah. Tidak dapat dikeraskan. e. Karbid atau ledeburit Agen Atap Spandek
Agen Atap Spandek
Distributor baja ringan
Agen Bondek Cor
Distributor Plat besi plat kapal
undangan pernikahan aneh
Jual Jual Besi Siku Baja
Harga Besi Wf Baja
Agen sch 40
undangan pernikahan kalender
undangan pernikahan bahasa inggris islam
Jual besi beton jcac
Pabrik Atap Spandek
undangan pernikahan simple
Pabrik Atap Spandek
Distributor bondek
Pabrik Bondek Cor
Distributor besi h beam baja
jual laptop asus jual laptop asus
jual laptop asus murah jual laptop asus murah
undangan pernikahan mewah
Jual Besi Unp Baja Profil Kanal
Pabrik Besi Wf Baja
Pabrik sch 40
Jual besi beton interworld steel is
Distributor Bondek Cor
Distributor Bondek Cor
Distributor Plat kapal besi baja bki krakatau steel
Distributor Welded Beam
Distributor besi cnp
undangan pernikahan cute
Jual Besi Cnp Profil Baja Gording
Distributor Plat Besi Baja
Distributor besi Pipa sch 80 baja
Jual besi beton gunung garuda
Harga Bondek Cor
Harga Bondek Cor
Distributor besi siku
Harga Welded Beam
www.gudangbesibaja.com
undangan pernikahan online
undangan pernikahan islami
undangan pernikahan unik dan murah
Jual Besi Hollow
Supplier Plat Besi Baja
Harga besi Pipa sch 80 baja
Jual besi beton delcoprima
Jual Bondek Cor
Jual Bondek Cor
Distributor pipa besi baja sch 40 sch 80
Jual Welded Beam
Jual besi Wf Baja
undangan pernikahan buatan sendiri
Jual Wiremesh
Agen Plat Besi Baja
Jual besi Pipa sch 80 baja
Jual besi beton cakra steel cs
Supplier Bondek Cor
Supplier Bondek Cor
Distributor Plat besi
Supplier Welded Beam
Jual bondek
undangan pernikahan artis
Jual Besi Pipa Baja Schedule 80
Toko Plat Besi Baja
Supplier besi Pipa sch 80 baja
Jual besi beton bjku
Toko Bondek Cor
Toko Bondek Cor
Distributor besi h beam
Toko Welded Beam
Jual wiremesh
undangan pernikahan anti mainstream
Jual Besi Pipa Baja Schedule 40
Jual Plat Besi Baja
Toko besi Pipa sch 80 baja
Jual besi beton Sni Ulir Polos
Agen Bondek Cor
Agen Bondek Cor
Distributor besi wf
Agen Welded Beam
Jual pipa besi baja sch 40 sch 80
undangan pernikahan amplop
Jual Pipa Besi Hitam Medium
Harga Plat Besi Baja
Agen besi Pipa sch 80 baja
Jual besi beton ais
Pabrik Bondek Cor
Pabrik Bondek Cor
Distributor wiremesh
Pabrik Welded Beam
Jual besi hollow
undangan pernikahan mewah
Jual Besi Wf
Pabrik Plat Besi Baja
Pabrik besi Pipa sch 80 baja
Jual besi beton
Distributor Welded Beam
Distributor Welded Beam
Distributor besi unp
Distributor Besi Beton
Jual besi beton Sni Ulir Polos
undangan pernikahan anime
Jual Besi H beam
Distributor Besi H beam Baja
Distributor Plat Bordes
jasa konstruksi baja
Harga Welded Beam
Harga Welded Beam
Distributor besi cnp
Harga Besi Beton
Jual besi wf baja
undangan pernikahan elegan
Jual Besi Beton
Supplier Besi H beam Baja
Harga Plat Bordes
www.pusatbesibaja.co.id
Jual Welded Beam
Jual Welded Beam
Distributor besi hollow
Jual Besi Beton
Jual besi unp
undangan pernikahan contoh
www.sentrabesibaja.com
Agen Besi H beam Baja
Jual Plat Bordes
www.pusatbesibaja.com
Supplier Welded Beam
Supplier Welded Beam
Distributor besi beton Sni Ulir Polos
Supplier Besi Beton
Jual besi siku
undangan pernikahan yang unik
Harga Welded Beam T beam King Queen Cross Castellated Beam
Toko Besi H beam Baja
Supplier Plat Bordes
www.jualbesibajamurah.com
Toko Welded Beam
Toko Welded Beam
ironsteelcenter.com
Toko Besi Beton
Jual Plat besi plat kapal
undangan pernikahan amplop
Harga Bondek Cor
Jual Besi H beam Baja
Toko Plat Bordes
harga besi beton Sni Ulir Polos polos ulir
Agen Welded Beam
Agen Welded Beam
Jual stainless steel
Agen Besi Beton jual hp asus murah jual hp asus murah
Jual besi h beam baja
undangan pernikahan unik dan murah
Harga Atap Spandek Sni
Harga Besi H beam Baja
Agen Plat Bordes
harga besi beton sii
undangan pernikahan kalender

link4
 
  
10:05, 02 ноември 2017 # 7
 
  
05:30, 03 ноември 2017 # 8
NO AVATAR

air jordans


coach handbags outlet


pandora charms


hermes bags


nike outlet store


burberry handbags


louis vuitton factory outlet


uggs on sale


ugg outlet


adidas nmd runner


coach outlet online


michael kors handbags outlet


ugg outlet store


ralph lauren outlet online


canada goose clothing


coach outlet store online


the north face outlet


burberry outlet


cheap jordan shoes


ralph lauren outlet online


moncler uk


canada goose outlet


the north face outlet


valentino outlet


pandora charms outlet


coach outlet online


cheap ugg boots


yeezy shoes


ugg outlet


hermes bag


tory burch outlet online


polo ralph lauren


ugg outlet


coach factory outlet online


christian louboutin shoes


cheap jordans


ugg boots clearance


timberland outlet


ugg boots


discount oakley sunglasses


ugg boots women


canada goose jackets


burberry outlet online


canada goose sale


ralph lauren sale


cheap jordans for sale


toms


canada goose jackets


air jordan shoes


ugg sale


coach factory outlet online


moncler sale


ugg outlet


coach factory outlet


polo ralph lauren outlet


moncler pas cher


north face jackets


polo ralph lauren outlet


pandora jewelry


cheap ray bans


coach factory outlet online


ralph lauren outlet


moncler


canada goose


ugg outlet


adidas yeezy boost


the north face jackets


ray ban sunglasses discount


adidas outlet store


coach outlet online


uggs outlet


coach outlet online


toms outlet


retro 11


adidas nmd r1


michael kors outlet online


burberry outlet online


coach outlet online


ralph lauren outlet online


adidas yeezy boost 350


cheap ugg boots


mulberry


jordans


louboutin outlet


michael kors bags


kate spade outlet online


coach outlet canada


canada goose


cheap jordan shoes


birkin handbags


ray ban glasses


coach factory outlet online


canada goose coats


michael kors outlet store


canada goose outlet


moncler jackets


polo ralph lauren outlet online


coach outlet online


burberry handbags


harden vol 1


canada goose jackets


longchamp sale


nike cortez classic


longchamp outlet store


ugg sale


cheap ray ban sunglasses


moncler coats


canada goose sale


nike outlet store online


canada goose outlet


uggs


canada goose coats


adidas outlet online


canada goose uk


canada goose coats


coach factory outlet


ray bans


canada goose jackets


adidas yeezy boost


pandora charms


air max shoes


cheap uggs


louis vuitton outlet online


moncler jacket


air max


mlb jerseys whgolesale


ugg boots


ugg boots


coach outlet online


coach outlet online


louboutin shoes


cheap oakley sunglasses


coach outlet canada


coach factory outlet online


toms


coach outlet online


louis vuitton outlet store


mulberry outlet uk


uggs clearance


pandora charms outlet


michael kors outlet online


ugg boots


pandora charms sale clearance


adidas nmd r1


ugg boots


adidas outlet store


ugg boots


ugg australia outlet


canada goose coats


michael kors outlet store


coach outlet


kate spade outlet


kate spade outlet online


supreme clothing


adidas nmd runner


birkenstock uk


mulberry handbags


coach outlet online


uggs clearance


air jordan retro


ralph lauren sale


canada goose jackets


coach outlet store online


nike outlet


coach factory outlet


yeezy boost


coach factory outlet online


coach outlet online


north face sale


ugg boots


coach outlet online


michael kors outlet canada


coach factory outlet online


polo ralph lauren outlet online


ugg outlet online


polo ralph lauren outlet


christian louboutin sale


ray bans


coach factory outlet online


nike sneakers


cheap air jordans


ray ban sunglasses outlet


canada goose jackets


polo ralph lauren


toms


fitflop sandals


coach outlet online


cheap jordan shoes


michael kors outlet online


uggs outlet


cheap oakley sunglasses


polo ralph lauren outlet online


pandora


ugg


ugg boots


nmd adidas


canada goose sale


uggs outlet


mbt


michael kors outlet canada


ugg boots


coach outlet online


pandora outlet


canada goose jacket


north face outlet


ugg australia


ralph lauren sale clearance uk


uggs outlet


canada goose outlet


moncler coats


coach outlet online


uggs outlet


coach outlet store


caterpillar boots


adidas shoes


adidas nmd r1


canada goose jackets


michael kors outlet online


michael kors


canada goose coats


michael kors outlet store


coach purses


uggs outlet


cheap jordan shoes


canada goose sale


oakley sunglasses outlet


salvatore ferragamo outlet


ugg boots outlet


longchamp bags


ugg boots clearance


coach factory outlet online


gucci outlet


pandora charms sale


coach factory outlet online


supreme uk


coach outlet online


pandora charms


coach factory outlet online


cheap ugg boots


longchamp outlet


polo ralph lauren outlet


canada goose jackets


red bottoms


coach outlet store


adidas sneakers


moncler sale


moncler


ralph lauren outlet online


uggs sale


kate spade handbags


polo ralph lauren outlet


ray ban sunglasses cheap


michael kors outlet clearance


cheap jordans free shipping


coach factorty outlet online


uggs clearance


coach outlet online


discount ray ban sunglasses


nike huarache shoes


pandora jewelry


ralph lauren outlet online


uggs outlet


ralph lauren outlet


ralph lauren


red bottom


moncler outlet online


uggs outlet


kate spade handbags


kate spade handbags


canada goose sale


red bottom heels


burberry outlet online


burberry handbags


michael kors


ralph lauren sale


louis vuitton handbags


coach outlet online


pandora charms outlet


toms shoes


ralph lauren outlet


canada goose coats


christian louboutin sale


polo outlet online


cheap ugg sale


ugg outlet store


canada goose outlet online


birkenstock


salvatore ferragamo shoes


uggs outlet


ugg outlet


cheap ugg boots


hermes outlet


michael kors outlet online


moncler jackets


nike outlet online


adidas yeezy shoes


michael kors outlet clearance


valentino


canada goose outlet


canada goose jackets


ugg on sale


uggs clearance


mlb jerseys


uggs


uggs outlet


moncler coats


ugg sale


jordan shoes


louis vuitton outlet online


ugg outlet online


pandora jewelry outlet


oakley sunglasses outlet


michael kors outlet clearance


michael kors outlet store


nike outlet online


canada goose jackets


columbia sportswear outlet


air jordans


gucci outlet online


adidas store


ugg outlet


coach outlet store online


jerseys cheap


canada goose sale


michael kors outlet clearance


fred perry shirts


coach outlet store


ugg boots sale


nike shoes


michael kors bags


christian louboutin shoes


moncler sale


cheap oakley sunglasses


harden shoes


bottes ugg


pandora charms sale clearance


yeezy boost 350


moncler jackets


the north face outlet


ralph lauren uk


yeezy boost 350


fitflops sale clearance


louis vuitton factory outlet


adidas superstars


louis vuitton outlet


uggs outlet


canada goose jacket


mlb jerseys


uggs outlet


ugg shoes


cheap air jordans


nfl jerseys


canada goose outlet


cheap nike shoes


ralph lauren sale clearance uk


uggs outlet


coach outlet online


canada goose sale


coach outlet online


burberry outlet online


pandora charms outlet


louis vuitton outlet online


polo ralph lauren outlet online


louis vuitton outlet store


nike air max 2018


coach factory outlet online


coach outlet store online clearance


ugg boots on sale


michael kors outlet online


michael kors outlet online


pandora jewelry store


christian louboutin shoes


cheap nfl jerseys


supreme shirts


michael kors outlet store


polo ralph lauren outlet


coach factorty outlet online


longchamps


ferragamo shoes


polo ralph lauren outlet online


cheap ugg boots


moncler outlet online


birkenstock outlet


nike sneakers


polo ralph lauren outlet


ugg boots sale


ray ban sunglasses discount


moncler outlet online


adidas superstar shoes


nike outlet store


michael kors


ray ban sunglasses sale


mulberry uk


polo ralph lauren outlet


canada goose jackets


pandora uk


uggs outlet


uggs outlet online


kate spade outlet


adidas outlet online


ferragamo outlet


ugg boots outlet


longchamp bags


ugg boots


michael kors outlet online


christian louboutin shoes


coach outlet online


coach outlet online


cheap air jordans


mbt


north face outlet


adidas ultra boost


canada goose jackets


uggs outlet


tory burch shoes


air max


fred perry polo shirts


ugg boots


christian louboutin shoes


ugg canada


canada goose parka


pandora jewelry outlet


tory burch outlet online


yeezy shoes


timberland outlet store


canada goose outlet


ray ban sunglasses outlet


ugg boots outlet


moncler outlet online


ugg outlet store


moncler coats


kate spade outlet online


coach outlet online


nike shoes


ugg outlet


louboutin outlet


michael kors outlet store


ugg boots


uggs


pandora charms


birkenstock shoes


michael kors outlet clearance


coach factory outlet


hermes handbags


burberry outlet online


michael kors uk


hermens


yeezy shoes


pandora charms sale clearance


canada goose jackets


ugg canada


michael kors


uggs outlet


ralph lauren outlet online


canada goose jackets


coach factory outlet


ugg boots


hermes bags


yeezy boost 350


north face jackets


coach outlet store


ralph lauren


ugg boots outlet


cheap nfl jerseys wholesale


canada goose uk


ugg boots


cheap ray ban sunglasses


michael kors outlet store


louis vuitton factory outlet


canada goose jackets


cheap jordan shoes


20171103yuanyuan

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Как технологиите промениха финансовите институции?"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 | Реклама | За нас
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов