Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CFO Статии

Стокообменът между България и Швейцария се увеличава

Общият размер на износа от България за Швейцарската конфедерация през 2016 година възлиза на 261 млн. франка.

17 юли 2017, 588 прочитания

Общият размер на износа от България за Швейцарската конфедерация през 2016 година възлиза на 261 млн. франка.

Износът на Швейцария за България и Румъния за миналата година също бележи рекордния 1% от целия износ на страната. След 2000 година търговският обмен с България нараства с 14 % годишно, а с Румъния – с 22%, което е значително по-високо в сравнение с износа за ЕС, който като цяло расте с по 6%.

През 2016 година износът на Конфедерацията за България е на стойност 360 млн. франка, което е рекорд изобщо в стойността на изнесените за България стоки.


износ


България и Румъния изнасят основно текстил, облекла и обувки. През 2016 година Швейцария е внесла от България текстил, облекла и обувки на стойност над 100 млн. франка или това е 41% от целия внос от България. Румънската държава е изнесла - текстил, облекла и обувки на стойност 211 млн. франка или това е 36 % от общия внос.

На второ място са стоки и продукти от групите - машини, метали и електроника, като България изнася основно метали, а Румъния – превозни средства.

Основните продукти, които се изнасят от Швейцария за двете балкански страни са химически и фармацевтични продукти, които правят почти половината от целия износ.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 | Реклама | За нас
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов