Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CFO Статии

Elevator Lab – новият акселератор за финтех стартъпи на RBI

17 юли 2017, 493 прочитания

Главният изпълнителен директор на Raiffeisen Bank International AG (RBI) Йохан Щробл обяви, че финансовата институция поставя началото на нова програма – Финтех акселератор Elevator Lab. Новината беше съобщена по време на провелия се във Виена по-рано този месец технологичен фестивал Pioneers’17.


Elevator Lab – новият акселератор за финтех стартъпи на RBI


„В рамките на Elevator Lab ние търсим финтех стартъпи от Австрия и специално от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), които вече са активни на пазара с техните първи продукти и услуги и имат подходящо финансиране. Целта ни е дългосрочно сътрудничество, с което да разширим собственото си портфолио от продукти и услуги. С дългогодишния си опит ние подкрепяме стартъпите, за да развиваме по-нататък техните идеи и иновации. В партньорството си в рамките на пилотния проект, ние като група можем да предложим на тези компании нашето ноу-хау, както и мрежата ни в ЦИЕ, която включва 16.6 млн. клиенти“, каза Щробл, с което обясни целите на новия Финтех Акселератор.

От банката уточняват, че търсят финтех стартъпи, които да предлагат решения в областите МСП банкиране (малки и средни предприятия), анализ на данни, RegTech, плащания и транзакции, офис на бъдещето, както и технологии свързани с търговията с инвестиции.

„Избрани стартъпи ще бъдат поканени във Виена за четири месеца за допълнителна разработка на техните идеи и концепции в сътрудничество с експерти от RBI. Бюджетът ще надхвърля общо 200 000 евро“ добави Михаел Хоелерер, пълномощен представител на RBI. Хоелерер отговаря и за стратегията за дигитализация на банките в групата RBI.

Стартъпите, които искат да кандидатстват, могат да го направят до 31 юли 2017 г. на официалния уебсайт www.elevator-lab.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 | Реклама | За нас
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов