Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CFO Статии

PayPal стана опция за плащане в App Store на Apple

Една малка стъпка за потребителския избор в електронната търговия. Един огромен скок за PayPal в преследването на целта да стане избор за разплащане на онлайн потребителите.

14 юли 2017, 430 прочитания

През седмицата компанията оповести своето партньорство с Apple, което ще позволи на потребителите да плащат за своите покупки в App Store през PayPal. Тази възможност ще бъде достъпна за всички ползватели на устройствата на Apple - iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch, iPod, съобщава Finovate. В допълнение към App Store, PayPal ще бъде и опция за разплащане за различните услуги на Apple, като Apple Music, iTunes, and iBooks.


PayPal стана опция за плащане в App Store на Apple


Новото партньорство е голям успех за PayPal, доколкото App Store досега ограничаваше възможностите за плащане до дебитни и кредитни карти. Приемането на PayPal също така намалява потенциалната заплаха пред компанията от платежната технология на Apple - Apple Pay. Сделката идва след сключването на аналогично споразумение между PayPal и Google, стартирало през април.

„Наличието на PayPal в услугите на Apple разширява нашата визия за предоставяне на потребителите на различни начини за лесно извършване на онлайн покупки“, каза Бил Рейди, EVP и COO на PayPal. Той отбелязва, че потребителите ще могат да искат от личния асистент на Apple, Siri, да извършват плащане през приложението на PayPal. Споразумението между Apple и PayPal се смята и за голяма победа за потребителския избор. Анализаторът Джейм Какмак отбелязва пред MarketWatch, че тенденцията да се дават на потребителите повече възможности за начин на плащане е изключително силна сред големите платежни мрежи и издаващите карти фирми.  

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 | Реклама | За нас
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов