“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

CFO —татии

—обственикът на British Airways об€ви £80 млн. загуба от »“ инцидента

’ил€ди пътници б€ха засегнати от проблема с »“ системата на British Airways в резултат на спиране на тока в централни€ дейта център минали€ месец.

16 юни 2017, 665 прочитани€

—обственикът на British Airways, компани€та International Airlines Group (IAG) об€ви, че мащабни€т »“ инцидент, който доведе до транспортен хаос за десетки хил€ди пътници минали€ месец, е струвал на компани€та „от пор€дъка на“ 80 милиона британски лири. 


—обственикът на British Airways об€ви £80 млн. загуба от »“ инцидента


√лавни€т изпълнителен директор на IAG ”или ”елш съобщи данните по време на годишната обща среща на авиокомпани€та, на ко€то компани€та поднесе своите извинени€ на клиентите си, съобщава The Scotsman.

ѕо думите му, авиокомпани€та е „пострадал от спиране на тока в централни€ дейта център“. ¬ резултат, 726 полета б€ха отменени и близо 75 000 пътници останаха блокирани.

„Ќашата първоначална оценка за високата цена от инцидента е от пор€дъка на 80 милиона лири. Ќие ще информираме пазара с повече подробности в подход€щи€ момент“, каза ”елш.

“ой подчерта още, че случилото се „по никакъв начин не е свързано с извършваните от нас промени в начините на използване на нашите »“ системи и услуги“ и допълни, че IAG „работи усилено засегнатите пътници да бъдат компенсирани възможно най-скоро“.

IAG започва собствено разследване на инцидента. 

© јй —и “и ћедиа ≈ќќƒ 1997 - 2018 | –еклама | «а нас
ƒействителни собственици на насто€щото издание са »во √еоргиев ѕрокопиев и “еодор »ванов «ахов