Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CFO Статии

Какво спира бизнеса да инвестира в адитивно производство?

Последният Годишен доклад за производството разкрива главните опасения на британския бизнес относно внедряването на адитивно производство в своята дейност.

22 май 2017, 1562 прочитания

Какво спира бизнеса да инвестира в адитивно производство? След години на изчерпателни обсъждания, адитивното производство започна да създава значими, осезателни подобрения за бизнеса в широк спектър от сектори. Въпреки това, нивото на внедряване на технологията е значително по-ниско от очакваното.


Какво спира бизнеса да инвестира в адитивно производство?


Някои от принципните ползи от адитивното производство, осъзнати от производителите, са: повишена производителност, намалени разходи за производство, подобрена точност, гъвкавост на производството, намалено време за производство, подобрени здраве и безопасност на работното място.

Независимо от тези предимства, все пак продължават да се посочват множество опасения от страна на представители на промишлеността като причина за отлагане прилагането на адитивно производство, а дори и за продължаване използването му.

Както често става с новите инвестиции, изглежда първата стъпка е най-трудната. Почти две трети (61%) от включените в годишния доклад посочват първоначалните разходи като основно препятствие пред тях.

Близо една трета (31%) смятат, че възвращаемостта не си заслужава разходите, имайки предвид продължителността на очаквания период на изплащане. Приблизително същия брой смятат, че техният продукт е твърде сложен и затова е неподходящ за тази технология, докато други 31% се безпокоя за представянето на продукта в експлоатация и за продуктовата отговорност (15%).