Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CFO Статии

7 неща, които големите шефове казват на служителите си всеки ден

Лидерите имат силата да направят своите подчинени супер мотивирани, както и обратното.

18 април 2017, 500 прочитания

Някога чудили ли сте се какво шепнат големите шефове на своите подчинени, за да ги мотивират и да са доволни, че работят всеки ден?

Това е вашият шанс да научите, съобщава Inc.


7 неща, които големите шефове казват на служителите си всеки ден


Вярвам ви.“

Тези две думи казват на вашия служител, че вие вярвате в тях, вярвате във вършената от тях работа и знаете, че те ще я изпълнят както трябва. Това простичко гласуване на доверие може да направи чудеса във всяка организация.

Гордея се с вас.“

Да кажете на служителите си, че се гордеете със свършената от тях работа, е толкова силно, колкото да им дадете да разберат, че им имате доверие, а може би дори повече.

Благодаря.“

Показването на благодарност е ключово за спечелване доверието на вашите служители. Хората мразят, когато техните ръководители очакват от тях да дадат най-доброто от себе си без признателност, особено когато се изиска всеки ден.

Винаги имам време за вас.“

Има нещо безспорно удовлетворяващо в това, шефовете - особено много заетите - да кажат, че винаги имат време в графика си за своите служители. Това кара екипа да се чувства оценен - и благодарен – повече отколкото признава.

Какво да направя, за да помогна?“

Винаги е затрогващо да знаеш, че шефовете ги е грижа за теб, особено когато изглежда сякаш те са най-заетите хора на света. Независимо колко малък е проблемът, проявата на малко интерес от време на време – да напомня на вашия екип за загрижеността ви – е идеално за запазването на добрите отношения.

Съжалявам.“

Когато шефовете допуснат грешки, което е неизбежно от време на време, е важно да си поемат отговорността. Няма нищо по-лошо от началници, преструващи се, че правят всичко правилно.

Не се тревожете.“

Знаейки, че ще се погрижите за допусканите от тях грешки, или просто, че държите всичко под контрол, има невероятно влияние върху оформянето на отношението на екипа ви към компанията. От време на време уверявайте своите служители, че всичко е нормално и компанията със сигурност ще преуспее.  

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 | Реклама | За нас
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов