Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

CFO Статии

Финансовите директори в САЩ се опасяват от търговска война с Китай

17 март 2017, 477 прочитания

Американските бизнес лидери се опасяват, че Съединените щати са се насочили към глобална търговска война, тъй като започват да са скептични, че обещанията от предизборната кампания на Доналд Тръмп и законодателните приоритети на Републиканската партия ще се окажат ползотворни в близко бъдеще.

 

CFO в САЩ се опасяват от търговска война с Китай

 

Според последното проучване на телевизия CNBC, Global CFO Council Survey, увереността на мнозинството от финансовите директори (CFO) в Америка, че конгресът ще приеме законодателни действия за реформиране на Obamacare и данъците върху доходите на физическите лица до края на годината, е под 50%. Относно корпоративните данъци, най-важният въпрос пред повечето CFO, само 56% смятат, че конгресът ще приеме реформите.

Скептицизмът дори стига още по-далеч. 45% от всички участвали смятат, че срещите на Тръмп с изпълнителни директори и бизнес лидери са политически театър и няма да доведат до промени в политиката, различаващи се от основния дневен редна държавната администрация.

И докато бизнес лидерите са разделени относно ефективността на новото ръководство във Вашингтон, то те са единни в опасенията си за търговията и имиграцията. Почти всички участвали в допитването CFO са загрижени, че политиките на администрацията на Тръмп може да предизвикат търговска война между САЩ и Китай. Допитването отразява растящото безпокойство на бизнес експертите относно твърдата позиция на президента по въпроса за търговския дефицит.

Предстоящите промени в американската търговска политика оказват толкова силно влияние върху мисленето на финансовите директори, че са смятани за втори по значение външен рисков фактор за фирмите. Потреблението продължава да бъде главният рисков фактор. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 | Реклама | За нас
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов